De Vitaliteitsmakelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar

De vitaliteitsmakelaar werkt op verschillende niveaus in een stad of gemeente. Strategisch ism de gemeente en beleid op het gebied van preventie, sport en bewegen en vraagstukken binnen het sociale domein. Brengt vraag en aanbod bij elkaar als het gaat om duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen het bedrijfsleven. Hiervoor creëert de vitaliteitsmakelaar verschillende netwerken. De vitaliteitsmakelaar inspireert, organiseert en faciliteert op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven, vitale aanbieders en inwoners en werkt samen om de stad of gemeente gezonder en vitaler te maken. De vitaliteitsmakelaar kan ook de schakel op tactisch en of operationeel niveau en schroomt niet om ook in de wijken maatschappelijk gezondheidsprojecten op te zetten en zelf aan de slag te gaan.


Voor Vitale Bedrijven

Vitale medewerkers hebben meer werkplezier en een hogere arbeidsflexibiliteit. In jouw rol als HR vitaliteitsmakelaar zet je vitaliteit op de agenda binnen de gehele organisatie. Bouw aan een vitale werkomgeving in jouw organisatie

Voor Vitale Gemeenten

Een vitale samenleving. Met vitale steden, vitale wijken en vitale inwoners. Ben je een buurt- of sportcoach of beleidsmedewerker op het gebied van vitaliteit en of gezondheid. Bouw aan een vitale samenleving in jouw gemeente.

Voor Vitale Aanbieders

Ben jij een vitaliteitscoach of heb jij interesse om te werken in een vitale omgeving en wil je bouwen aan een je eigen vitaliteitscommunity en hier ook je werk van maken? Bouw dan aan een vitale samenleving in jouw omgeving

Doel van de opleiding

Aan de slag met preventie in uw regio of organisatie, inspiratie posten op social media, projecten uitwerken en intentieverklaringen opstellen: op een Vitaliteitsmakelaarskantoor is geen dag hetzelfde. Wilt u graag aan de slag in de Vitaliteitsmakelaardij? En wilt u goed beslagen ten ijs komen? Schrijf u dan in voor de Opleiding Vitaliteitsmakelaar®

Studieprogramma

De Opleiding Vitaliteitsmakelaar® is een praktijkgerichte opleiding die u uitstekend voorbereidt op het werken als Vitaliteitsmakelaar® bij een organisatie. De opleiding wordt in deeltijd gegeven en is daardoor goed te combineren met het dagelijks werk.

De opleiding bestaat uit de volgende modules:

1 De waarde van een Vitaliteitsmakelaar® in uw regio

2 Hoe ga je aan de slag in uw regio?

3 Je eerste VM-project in beweging.

Studieduur

Basis: 1 dag

VM totaal: 3 dagen

Het lesmateriaal wordt aangeboden in onze online leeromgeving. Ook woont u op locatie lessen met facilitatoren bij. De studiebelasting is ongeveer 2 tot 6 uur per week.

Opleidingsvorm

De Opleiding Vitaliteitsmakelaar® wordt gegeven in de vorm van blended learning: een combinatie van inspiratie, lesbijeenkomsten en helpdeskondersteuning. Tijdens lessen op locatie oefent u o.a. met de leerstof, wisselt u het geleerde uit met medecursisten en kunt u vragen stellen aan de facilitator. Ook maakt u een aantal verplichte opdrachten, zoals het opstellen van een vitaliteitsovereenkomst en het vervaardigen van vitaliteitsprojecten.

Vooropleiding

Het niveau van de opleiding is gelijk aan dat van HBO. Er zijn geen toelatingseisen.

Studiemateriaal

Het studiemateriaal is door Vitaliteitsmakelaar® speciaal ontwikkeld voor deze opleiding. De lesstof sluit daardoor aan op de praktijk en is altijd actueel.

Investering

1-daagse € 395 pp

3-daagse € 1495* pp

Jaarlijks congres Vitaliteitsmakelaar € 95 pp

De prijs is onder voorbehoud van wijzigingen. Schrijf nu in en download het inschrijfformulier.

*=Daarnaast werkt u gedurende de opleiding aan de opbouw van een portfolio. Alle praktijkgerichte opdrachten die u tijdens de opleiding uitvoert, maken onderdeel uit van dit portfolio. Aan het einde van de opleiding licht u tijdens een assessment uw opdrachten toe.

Data 1-daagse

Breda 22 september

Dag: Dinsdag
Aanvang: 9.30 uur
Einde: 16.30 uur

Inclusief lunch

€ 395,- ex BTW

Berlicum 21 oktober

Dag: Woensdag
Aanvang: 9.30 uur
Einde: 16.30 uur

Inclusief lunch

€ 395,- ex BTW

Maastricht 20 november

Dag: Vrijdag
Aanvang: 9.30 uur
Einde: 16.30 uur

Inclusief lunch

€ 395,- ex BTW

Over de initiatiefnemers

Marcel de Visser

Marcel de Visser (1972), samenwonend met Daniella in het mooie bruisende Breda.
Het samenbrengen van mensen geeft mij energie, het samenwerken aan een hoger gelegen doel maakt mij energiek en daar ga ik van kwispelen. Vitaliteit betekent voor mij zowel mentaal als fysiek in mijn vel zitten. 'wat betekent vitaliteit voor jouw?'

Vitaliteit start vanuit de kern. Mijn drive is om bedrijven, inwoners en organisaties letterlijk in beweging te brengen. Het begint vanuit je eigen kernwaarden en moet goed aansluiten op je DNA. Of het nu gaat om vitaliteit op de werkvloer, stad of organisatie. Ik ga altijd aan de slag met een concrete vraag of behoefte en zet mijn netwerk en expertise in en kom met concrete oplossingen en breng dus vraag en aanbod bij elkaar.

Met ruim 25 jaar ervaring binnen de sport, vitaliteit, ondernemerschap en een passie voor innovatie ligt mijn kracht in het leggen van de juiste verbindingen, het ontwikkelen van concepten en vermarkten van producten en of diensten. Geen dag is hetzelfde en samen met anderen werk ik graag aan een vitale samenleving en dus een vitaler en gezonder Nederland. Dit doe ik met het netwerk van Vitaal Breda en met mijn bedrijf CoreVitality in de rest van Nederland.

Wil je aan de slag in het speelveld vitaliteit & gezondheid en wil je hier eens over sparren? Neem dan contact met me op.

Met vitale groet

Marcel de VIsser

Anita Verstappen

Anita Verstappen (1972), moeder van Isa en Jord, levenspartner van Kenneth en woon in het prachtige Zuid-limburgse Meerssen.

Wat mij drijft in mijn onderneming(en) is het verbeteren van de leefkwaliteit door middel van een optimale balans tussen in- en ontspanning te creëren, waarbij de authenticiteit oftewel eigenheid centraal staan… Maatwerk. Uit ervaring weet ik dat de kracht om het leven te leiden zoals jij dat wilt, in jezelf ligt, ik noem dit graag energie-management gedreven door pure intrinsieke motivatie. De balans tussen werk en prive is dan ook zeer essentieel. Als ‘dagelijks leven coach’ help ik mensen bij de vraag: ‘Wat heb ik nodig?’ Dat is een heel mooie zoektocht naar vitaliteit.

In mijn praktijk pas ik beweging- en ontspanningsoefeningen toe en genereer ik inzichten middels mindmapping. Wat ik heb geleerd pas ik intuïtief toe, vanuit mijn eigen kracht in het moment opnieuw laten ontstaan. Leer te luisteren naar je lichaam en je innerlijke stem. Als die je signalen geven, wat doe je dan ermee?

Beweging…. Dat is mijn passie. Niet alleen fysiek maar ook in de Zijns-vorm is ‘het-leven-dansen’ voor mij de kunst van ons bestaan.

Met ruim twintig jaar ervaring in de ‘fitness & health’-branche pas ik als groepsles-persoonlijk coach en bedrijfsleidster van een team professionals voornamelijk energie-zelf-management toe om beweging te blijven stimuleren.

Samenwerken, nieuwe verbindingen leggen, inspireren en het delen van kennis geeft me voortschrijdende ontwikkeling in (persoonlijk) leiderschap. Ik zet graag mensen ‘in beweging’ met als doel te inspireren tot zelfmanagement, onze maatschappij te ondersteunen en te begeleiden naar een duurzaam en gezond gedrag.

Wat maakt mij optimaal vitaal? Dat is een vraag die je je altijd mag blijven stellen.

Anita Verstappen